top of page
Vyhledat
  • restorativ

TÝDEN RESTORATIVNÍ JUSTICE je tu!

Každý rok se třetí listopadový týden po celém světě koná Restorative Justice Week, kterým se jednotlivé instituce a neziskové organizace snaží šířit osvětu o restorativním přístupu v justici.

My v Restorativu aplikujeme principy restorativní justice zejména do každodenního poradenství realizovaného našimi poradci tak, aby se co nejvíce obnovilo fungování jedince i jeho okolí po tom, co je trestný čin více či méně vykolejil ze zaběhlého života.

Restorativ, z. s. je partnerem projektu Česko restorativně a také se prostřednictvím svého zástupce podílí na aktivitách Restorativní platformy. Koordinátorem zmíněného projektu a platformy je Institut pro restorativní justici.

Členové spolku Restorativ, z. s. se zúčastňují i osvětových a vzdělávacích akcí, jako byla například Konference Psychočas „Za hranicí zákona“, školení „Úvod do poradenství pro oběti trestných činů“ ve Vsetíně nebo Celoústavní konference na téma „Oběť trestného činu ve zdravotnickém zařízení“ pro Městskou nemocnici Ostrava.


A jaké jsou naše aktivity v Týdnu restorativní justice? 😉😊👇



Zdroj grafického podkladu:


Restoring Justice. [graf] In: Harvard Magazine [online]. Cambrige 2021 [cit. 2022-11-19]. Dostupné z: https://www.harvardmagazine.com/2021/07/features-restorative-justice

27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page